De voordelen van LED downlights

LED downlights zijn lampen die bekend staan om zuinigheid en het sterke licht dat ze kunnen geven. Het zijn ronde verlichting inbouwarmaturen die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, sterktes en diameters. Dit type LED verlichting wordt vaak gebruikt in hotels, kantoren, evenementenhallen, woonkamers, badkamers en vergaderruimtes. Het zijn plekken waar je vaak behoefte hebt aan goed licht. De LED downlights zijn niet alleen mooi om te zien, je kan ook op ze vertrouwen. Je hebt namelijk geen gedoe met lampen die steeds stuk gaan. Hieronder de voordelen van LED downlights op een rijtje.

Kleurtemperaturen

LED licht wordt vaak geassocieerd met fel en koud licht. Dat wil je natuurlijk niet in je huiskamer waar je gezelligheid wilt creëren. Echter, sinds de introductie van LED licht zijn er ontzettend veel mogelijkheden en opties op de markt gebracht. Met LED downlights heb je bijvoorbeeld keuze uit verschillende kleurtemperaturen. Je kan kiezen voor koel ogende LED downlights, voor op kantoor bijvoorbeeld, maar je kan ook voor het warme licht kiezen. Een voordeel van LED downlights is dan ook dat de keuze in kleurtemperaturen groot is.

Gaat lang mee en is zuinig

LED downlight lampen gaan gemiddeld zo’n 30.000 branduren mee. Stel je hebt LED downlights in huis en je doet het licht aan tijdens de avonduren, dan gaan de lichten gemiddeld 6.000 dagen mee. Omgerekend is dat 15 tot 16 jaar. Voor de kwaliteit-prijs verhouding is dat een ontzettend goede deal. Van de bekendste merken koop je namelijk al de meest basic LED downlights vanaf zo’n 10 euro bij de lokale bouwmarkt. De lange levensduur van dit type licht is dan ook een groot voordeel. Op de lange termijn bespaar je daardoor ook significant op de maandelijkse energiekosten. Het is een zeer zuinige lamp.

Montage

Wat als een nadeel bestempeld kan worden is het feit dat de LED downlight weggegooid moet worden als het kapot gaat. Na gemiddeld 30.000 branduren gaat de lamp kapot en valt het niet meer te repareren. Echter, uit dit ‘nadeel’ komt ook een groot voordeel voort. LED downlight zijn namelijk zeer eenvoudig te monteren en demonteren. De simpele versies kan je zelfs met dubbelzijdige tape op het plafond plakken. De iets duurdere versies zijn vaak ondiep, waardoor ze moeiteloos in- en uit het plafond gehaald kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *