een knutselfeestje organiseren

Een knutselfeestje organiseren? 3 tips om er een onvergetelijke middag van te maken

Ben jij bezig met de organisatie van het kinderfeestje van je zoon of dochter? Dan heb je een heleboel activiteiten om uit te kiezen, maar knutselen is altijd een goede bezigheid. Een knutselfeestje it is dus! Wat komt daar nou allemaal bij kijken? In dit artikel geef ik je 3 tips voor het organiseren van een knutselfeestje zodat het een middag wordt om nooit meer te vergeten.

Wat gaan jullie knutselen?

Bedenk van tevoren wat je met de kinderen wilt gaan maken. Dit kan van alles zijn, van een papieren vouwwerkje tot een gepersonaliseerde lampenkap. Hou hierbij rekening met de leeftijd en de interesses van de kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld een papieren kasteel of een kroon maken met echte prinsessen fans. Denk ook alvast na of hetgeen wat jullie gaan maken haalbaar is binnen de tijd die je hebt. Misschien moet je vast wat voorbereiden. Daarnaast is het ook slim om alvast een proefversie te maken. Zo weet je zeker dat je het straks goed aan de kinderen kunt uitleggen.

Haal alle benodigdheden

Wanneer je hebt bedacht welke knutselwerkjes je wilt gaan maken, kun je alle benodigdheden in huis halen. Haal alle basiselementen van het knutselwerkje in huis, maar denk daarnaast ook aan glitters, stickers en andere decoratie. Zo kan ieder kunstwerk gepersonaliseerd worden. Vergeet uiteraard ook niet om tafelkleden te kopen voor de tafels. Je hoeft tenslotte maar even de andere kant op te kijken en je tafel zit onder de stift of verf. De meeste producten voor het perfecte knutselfeestje kun je gewoon bij een budgetwinkel halen, waardoor dit feestje helemaal niet duur hoeft te zijn.

Laat iedereen zijn eigen werkje maken

Natuurlijk is het leuk om met zijn allen aan één groot knutselwerk te werken, maar je loopt hierbij wel tegen het volgende probleem aan: wie krijgt het eindresultaat. Je wilt natuurlijk niet dat de kinderen hier ruzie over gaan maken. Het is dan ook het beste als ieder kind zijn eigen werkje maakt. Wanneer de knutselwerken dan af zijn, kun je ze meegeven aan de kinderen. Zo blijf je zelf niet met al die werkjes achter en kunnen de kinderen thuis nog eens terugkijken op het leuke feestje. Werken ze toch samen aan een groot knutselwerk? Verloot deze dan of maak er een soort wisselbeker van. Hierdoor kan iedereen er plezier van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *